Bærum sykehus

Hvorfor Bærum sykehus må ut av Vestre Viken

Pensjonistpartiet i Bærum har siden 2015 hatt som mål å få frigjort Bærum sykehus fra Vestre Vikens favntak. 

Pensjonistpartiet mener at Bærum sykehus skal bygges ut for å betjene en befolkning og befolkningsvekst som er blant de største i landet. Sykehuset har imidlertid siden Drammenskuppet i 2013 i stedet blitt drenert for kompetanse, vedlikeholdsmidler og minimum 300 millioner per år i for lite driftsmidler til blant annet medisiner til befolkningen, vedlikehold av sykehuset og konkurransedyktig lønn til de ansatte ved Bærum sykehus. 

Bærum sykehus har det største pasientgrunnlaget, 40%, i Vestre Viken helseforetak. Drammen har 35%. Bærum fikk i fjor 30% av driftsmidlene og Drammen fikk 52%. Dette gjorde at Drammen fikk ca 400 millioner mer en pasientgrunnlaget tilsier. Bærum fikk 400 millioner mindre.

I tillegg selger Vestre Viken leiligheter og barnehager etablert av Bærum kommune for å finansiere sitt nye sykehus i Drammen.

For fullstendighetens skyld: De to andre sykehusene i Vestre Viken (Kongsberg og Ringerike) fikk tildelt andeler av driftsmidlene nøyaktig i samsvar med pasientgrunnlaget.

Pensjonistpartiet finner det helt urimelig at Bærums befolkning alene skal stå for innsparingsbehovet og overskuddsambisjonene til Vestre Viken helseforetak. Vi tror ikke de har evne eller vilje til å bidra til en tilfredsstillende utvikling av Bærum sykehus. Derfor må Bærum sykehus bli et selvstendig fullverdig sykehus så snart som mulig.