John John Bruseth Foto: RefleXon/ Antara

Fra hvitt til gult

Vår førstekandidat i Akershus, John John Bruseth, har et nært forhold til Zanzibar, det tropiske ferieparadiset som trekker turister fra hele verden. Hvite strender, blått hav og vaiende palmer er perfekte omgivelser for avslappende dager på førsteklasses hoteller. 

Luksuslivet til turistene står imidlertid i skarp kontrast til hverdagen for svært mange av lokalbefolkningen. Lite sildrer ned til den vanlige mann og kvinne av de enorme summene turistene legger igjen på øya. Arbeidsløshet, fattigdom og svært beskjedene levekår er realitetene for ganske mange. Denne voldsomme sosiale urettferdigheten opprører en mann med et verdisyn som John John.  Han mente det måtte være mulig å gjøre noe som kunne gi fattige, spesielt kvinner og barn, et bedre liv. 

Hos John John er veien fra idé til handling aldri lang, og løsningen var besnærende kreativ – på Zanzibar legger nemlig hønene egg med hvite plommer. Turistene hater disse lokale eggene og hotellene importerer derfor enorme mengder egg med vanlige gule plommer. Store inntekter går derfor til utlandet i stedet for til lokalbefolkningen.

Egg fra hvitt til gult
Fra hvitt til gult

Sammen med gode hjelpere i Norge, som kunne noe om høner, fant den kreative og initiativrike mannen med den lille hatten og det store hjertet ut hvordan han skulle få lokale høner til å verpe egg som turistene ville ha.

«Alt er mulig» er et livsmotto for vår handlingssterke førstekandidat John John Bruseth.

Les hele den utrolige historien i dette intervjuet i Budstikka.